Задържаха полицай – продавал наркотици

Гл. комисар Георги Арабаджиев: Случаят доказва, че автоимунните системи в МВР работят

Служител на столичното Четвърто РУ е задържан в района на кв. Лагера в момент на осъществена сделка за 50 таблетки дрога.

Операцията е осъществена след като в началото на юни образувано досъдебно производство и са извършени първоначални действия по разследване на получен сигнал от колеги на задържания. Според събраните до момента данни, това е трета поред сделка, осъществявана от служителя. Различното при последния е, че за разлика от предишните два случая, в които задържаният лично е давал наркотичното вещество , в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата получаването й, обясни градският прокурор Емилия Русинова.

В хода на проведените претърсвания в жилището, в което полицаят е живеел под наем, в абсорбатор са открити и иззети още 200 таблетки от въпросните наркотични вещества – амфетамин и екстази. Намерени са още тефтер, на който задържаният е записвал имена на клиенти и дати на продажбите, както и парични средства, получени от предишни продажби.

Случаят доказва, че автоимунните системи в МВР работят, заяви категорично заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев . По думите му, по конкретния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е много добра комуникация между съответните полицейски управления, СДВР и дирекция „Вътрешна сигурност“, които са предприели единствените законни мерки. Той посочи, че задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г. , а година по-късно постъпва в „Охранителна полиция“ на Четвърто РУ. До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

Софийска градска прокуратура е повдигнала на задържания обвинение за разпространение на наркотични вещества и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Предстои искане до съда за налагане на постоянната му мярка за задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Остави Коментар

Вашият имейл няма да се показва.