Ученици върнаха в полицията изгубен портфейл

Трима ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен намериха дамски портфейл в района на търговски комплекс „Сити център“, в близост до спирка на градския транспорт, съобщиха от учебното заведение.

Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към училище, когато 13 – годишният Михаил почти настъпил дамския портфейл, който бил на земята. В него имало около 100 лева, лични документи и дебитни карти, собственост на местна жителка.

Заедно момчетата вземат решение да потърсят собственичката и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си. Минути след намирането на портфейла децата срещат един от учителите си – г-н Николай Карев, на когото споделят какво се е случило. С негова помощ се свързват с органите на ОД на МВР, а малко по-късно на място пристигат полицейски служител и самата собственичка на портфейла. Жената била много развълнувана и радостна от щастливия развой на нещата и споделя, че дори не е разбрала как и къде е загубила портфейла.

Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка, която е пример за подрастващите и говори за доброто им възпитание и гражданска позиция.

Браво, момчета! Постъпката ви вдъхновява и връща вярата в доброто!

Остави Коментар

Вашият имейл няма да се показва.