Възстановиха пресъхнала от 30г. чешма в хайдушкото сборище Кушбунар

По повод Седмицата на гората днес се състоя тържествено откриване на възстановения монумент с чешма в местността Кушбунар. Районът около нея бе почистен, поставени са и нови пейки за отдих. Облагородяването е съвместна инициатива на Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен.

Районът е бил почистен, поставени са били пейки и предупредителни табели за посетителите да пазят природното богатство – вековната гора, в която се намира чешмата, и изворът, за който легендите твърдят, че е лечебен. „Чешмата беше пресъхнала 25-30 години, но почистихме каптажа и направихме необходимото, за да доведем вода до чучурите й“, съобщават от РДГ.

На събитието присъстваха зам. кметът Румен Иванов, зам. областният управител Камен Костов, директорът на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, директорът на РДПБЗН – Сливен, комисар Владимир Демирев и директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов.

По време на откриването гостите извършиха символично залесяване с местни за района дървесни видове.

За особени заслуги при изпълнение на служебните си задължения почетни грамоти получиха Юсеин Хасанов Шакиров, Георги Костов, Георги Златев и Светлин Стоянов.

община Сливен

Снимки: Регионална дирекция по горите – Сливен

Остави Коментар

Вашият имейл няма да се показва.