МВР показа шофьора, който вдигна 277 км/ч по „Струма“

От МВР разпространиха и снимка на водача от вчерашния ден, който е шофирал със скорост от 277 км/ч по магистрала „Струма“.Въпросната скорост е постигната с автомобил „Ауди“ на 74-тия километър на магистралата.

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена по инициатива на TISPOL. Акцията бе осъществена на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на полицейските действия са установени общо 10 434 нарушения на максимално разрешената скорост за движение, със 154 автоматизирани технически средства и системи. Контролът се е извършвал на 608 места, като са участвали 279 служители.

Установените нарушения от стационарните технически средства са 282, от мобилните системи, с които са оборудване полицейските автомобили – 4 900, а от стационарно-преносимите уреди за контрол на скоростта (триноги) – 5 252.

Констатирани са 50 нарушения на водачи на превозни средства, които са превишили с над 50 км/ч максимално разрешената скорост за движение в населено място.

Анализът на първоначалните данни сочи намаление на броя на пътните инциденти – на територията на страната са регистрирани 65 леки пътнотранспортни произшествия с материални щети и 15 – с ранени.

При допълнителните проверки на МПС са установени 563 други нарушения на ЗДвП.

/снимка на засечен автомобил, чийто шофьор е управлявал с приблизителна скорост 277 км/ч/

Остави Коментар

Вашият имейл няма да се показва.