Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев, който ще е на официално посещение в България на 4 и 5 март по покана на българския премиер.

Визитата на руския министър-председател Дмитрий Медведев ще започне в понеделник с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. Св. Александър Невски в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

На 4 март, понеделник, от 17.15 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Държавният глава и гостът ще имат среща на четири очи, след което са предвидени пленарни разговори на двете официални делегации.

снимка: МС

Остави Коментар

Вашият имейл няма да се показва.